– Geen optocht in de zomer –

Nog vier weken, dan is het carnaval. Helaas door corona zal dit weer beperkt zijn en weten we al even dat de optocht in ieder geval niet door gaat.

Om dit jaar toch een optocht te kunnen organiseren is er gekeken naar de mogelijkheid om een feestweekend mét optocht te organiseren in het pinksterweekend.
De optochtcommissie heeft uitgebreid onderzoek gedaan waarbij alle scenario’s voorbij zijn gekomen. Er is een enquête gestuurd aan de wagenbouwers en aan de vrijwilligers, er is overleg geweest met de lokale horeca, met de gemeente, met de VRU, met carnavalsverenigingen uit het zuiden des lands, met onze Raad van 11 en uiteraard ons bestuur.
De wil om een carnavalsoptocht te organiseren is enorm groot, de mogelijkheid momenteel helaas niet. Er is te weinig draagvlak en door de huidige (en onzekere) situatie met covid-19 hebben we met pijn in ons carnavalshart wéér moeten besluiten dat er van de zomer geen optocht is. Duurt lang!
Laten we hopen dat de huidige trend van het virus doorzet en we snel van deze ellende af zijn zodat we weer kunnen doen waar het zo gigantisch veel van houden, carnaval vieren mét een prachtige optocht!

Allaaf!