Prinsenbal

De Puupenkoppen zetten de Klok op Rock.

De gemoederen liepen zaterdagavond 11-11 alweer aardig op in Ons Gebouw in Achterveld. De Ellufde van de Ellufde is het startschot van een “onmeunig” donders seizoen. Nadat tijdens de Algemene Ledenvergadering het motto “De Klok op Rock” bekend gemaakt is, werd er alweer scheutig gespeculeerd over “Hij Wiens Naam Wij niet noemen”. Tot vanavond. 

Raad en Bestuur trekken zich terug in de krochten van de residentie om zich voor te bereiden en FeestDJ Maarten gooit nog een kraker door de zaal.

En nét als het tegen elven spannend wordt, wordt iedereen de zaal uitgedonderd: er is gedonder buiten. Het is donker maar droog: Plan B kan in de prullenbak.

En hoe dan: is het de kerkklok die “Rock” zegt?

Uit het donker komt - begeleid door Eentje Tussedeur en een onherkenbare groep ‘blauwe mannen’ met donder en geraas een hoogwerker aanrijden met de bak hoog op de lepels. Langzaam maar zeker naderen ze de residentie. 

Dan zakt de bak….

Prins Dennis Puup II en adj. Kameraad doen Puupenkoppenland schudden op zijn grondvesten: ze zetten De Klok op Rock, Oudejaarsavond is vroeg dit jaar! 

Hup weer naar binnen. Deze Prins weet van rocken: Da’s toch Normáál?

Prins Dennis Puup II is oudgediende.

Dennis van Middelaar is al eerder Prins geweest en meerdere malen adjudant (Bokito, Leum en Scheef): écht een zwaargewicht! Hij heeft al jaren een bestuursfunctie in het Verzet (van grond) en woont Prinswaardig op de Apenrots met uitzicht op de residentie.

Zijn maatje is adjudant Kameraad.

Peter Bokkers is klein maar dapper en ook hij heeft zijn carnavalssporen ruimschoots verdiend als Prins Bok I én II en als adj. Bingo, Twister en Flauw. Al jaren Hand-in-Hand-Kameraad van de Prins. Heeft net als Prins Dennis een bestuursfunctie en vindt dat een “eitje”. Beiden hebben nog een functie elders - bij De Schuimzuigers.

Binnen in de zaal werden nog de nodige plichtplegingen uitgevoerd: mensen worden bij de neus genomen en onderscheidingen worden uitgereikt. 

Samengevat: Oerend Hard Deurdonderend is de Klok dit seizoen op Rock gezet. Genoeg inspiratie voor een carnaval dat klinkt als een Rock.

Het was nog lang onrustig op het dorp.

TOP