GEEN! optocht in 2021 😞

Je zou zeggen, drie keer is scheepsrecht maar voor ons geldt dit helaas niet. 😞

Met pijn in ons hart maken we bij deze bekend dat de geplande carnavalsoptocht van 14 februari 2021 NIET door gaat.

Afgelopen dinsdag hebben de optochtcommissie, een deel van het bestuur, de politie en de gemeente Leusden overleg gehad. Uit dit overleg is gekomen dat met de huidige regelgeving -en vooral de 1,5 meter afstand- het onhaalbaar is om een veilige carnavalsoptocht te organiseren. We kunnen simpelweg de veiligheid van de bezoekers, de vrijwilligers en de deelnemers niet garanderen.
De optocht is natuurlijk een van de hoogtepunten van het hele carnavalsseizoen en dat maakt het extra zuur dat deze nu al uit het programma geschrapt moet worden.

Over de overige feesten/activiteiten zijn we nog druk in beraad. Hierover hopen we jullie binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven. Hopelijk zal ook onze overheid dan meer duidelijk kunnen geven over wat wél en wat niet kan. Wij zullen ons best doen om binnen de mogelijkheden die er zich voor (gaan) doen het carnaval niet volledig aan ons voorbij te laten gaan. Zo hebben we wel een prins, zijn we bezig met een bijzonder prinsenbal en hopelijk kan er nog meer.

Wij zijn wel klaar met corona, corona helaas nog niet met ons…. 😣
Let goed op jezelf! Alaaf