Advertentie St. Jozefkerk

Carnaval 2021 …. zeker in de kerk !

Beste Puupen en Puupinnen,

Wie had dat ooit kunnen denken … het Carnavalsseizoen dat wordt begonnen in de St. Jozefkerk.
Normaliter speelt het prinsenbal zich af in Ons Gebouw en dit gaat altijd gepaard met de nodige zotte acties. Hoe anders is het dit jaar! Het jaar 2020 is toch op alle fronten een bijzonder jaar geworden.
De storm leidde er toe dat het onverantwoord was op 23 februari de optocht te houden. Dus de zondag begon zoals gebruikelijk wel met de viering in de kerk echter daarna verliep het allemaal wat meer binnenshuis. Maar carnaval werd er wel gevierd!

Maar op 11 november moet er natuurlijk wel weer een nieuwe prins en adjudant komen. Alles heeft toch zijn eigen tijd?
En het is gelukt hoor …. In de klokkentoren presenteren zich Prins IJstijd en als adjudant gaat Tijdloos fungeren. Helaas niet voor een fysiek aanwezig publiek maar zichtbaar gemaakt door Dorps TV Achterveld op Youtube. Tijden veranderen…

Evenals in voorgaande jaren zal er weer om 9.15 uur een carnavalsviering zijn in de kerk. Dat ( een delegatie van ?) koor Viventezal zingen is zeker en wie de voorganger zal zijn is nog een verrassing…
Met zo’n start van het seizoen moet het al heel gek lopen als de prins, zijn adjudant en verdere er gevolg niet in de viering zijn. De kaars moet toch ook ontstoken worden en een carnavaleske ,,bijpreek” wordt in de regel ook wel gewaardeerd. We hebben wel eens een prins gehad die bijna op het punt stond door te breken als predikant..

De nabije toekomst is op dit moment (november 2020) uiterst onzeker maar wat zou het mooi zijn als we elkaar weer zouden treffen zoals we dat al jaren gewend zijn. We hebben het misschien wel harder nodig dan voorheen ?!

Zo mogelijk is er na afloop voor iedereen weer ,, een bakkie” in het parochiecentrum.

Dus heel graag tot ziens op zondag 14 februari 2021 om 9.15 uur.

Pastoraal team en locatieraad
Lucasparochie Geloofsgemeenschap St.Jozef Achterveld.

TOP